Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anikó torta

2012.05.17

 

szulinap-024.jpg

Anikó torta.


 

Hozzávalók, a 16 cm-es kerek tortához: 8db tojás, 7 kanál cukor, + 1 evőkanál vaníliás cukor

8 kanál liszt, csipet só. A szokásos módon elkészítjük a piskótát és zsírpapírral bélelt tepsibe, 180fokon tűpróbáig sütjük. Ha meghült 3db 16cm es kört vágunk belőlle ez lessz a torta felső része.

(A maradék tésztából kókusz golyókat készíthetünk.)


 

Hozzávalók a 26 cm-es tortához: 8db tojás, 7 kanál cukor, + 1 evőkanál vaníliás cukor

8 kanál liszt, csipet só. A szokásos módon elkészítjük a piskótát és zsírpapírral bélelt kerek tortaformába, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihült három lapra vágjuk.


 

Töltelék a gesztenyehabos tortához.: 15 dkg gesztenye massza. 1/2 dl rum, (vagy rum aroma.)ízesíteni. 5 dkg margarin.

2,5 dl cukrász tejszín.


 

Elkészítése: A gesztenyemasszát a margarint és a rumot alaposan kikeverem, majd a keményre felvert habhoz adagolom apránként. Ezzel a krémmel kenem meg a kisebbik tortát.


 

Töltelék az eperhabos tortához: 1 1/2 dl eper velő ( Kb 15-20 dkg eperből el lehet készíteni /3 kanál barnacukorot és a megtisztított epret összeturmikszoljuk.) 5 dl cukrász tejszín, és kB 10 db eper felaprítva nagyobb darabokra.


 

Elkészítése: A tejszínhabot keményre felverem majd apránként hozzá adom az epervelőt.


 

Torta bevonásához 5 dl cukrász tejszín, 1 hab fixáló. ( ez utóbbi el is maradhat)

Elkészítése: Kemény habbá felverjük maj díszítésig habzsákba töltjük.


 

Díszítéshez marcipánból vagy fondantból készült virágok.

A csokoládé díszhez 20 dkg csokoládé,(tortabevonó) sablon, és egy zsírpapírból készített íróka, de jó egy vastag neilon zacskó is, aminek az egyik csücskén pici lukat vágunk.


 

Összeállítás: előzőleg elkészítjük a díszeket. A virágokat, a leveleket a virág szárakat.

6 db csokoládé rács elkészítéséhez sablont használok. Megrajzolom a formát, majd zsírpapír alá teszem, és olvasztott csokoládéból íróka segítségével a vonalakat követve elkészítem a rácsot. Egy kerek csokoládé lapot is készítünk amire a rácsot rá építjük. Minimum 2 órára hűtőbe teszem de legjobb ha előző nap készítjük el. Ha teljesen megszilárdult a csokoládé, le emeljük a zsírpapírról ügyelve, hogy ne törjön. Olvasztott csokoládéval rögzítjük a csokoládé korongra és össze a lapokat, hogy ne dőljönek el.


 

Össze állítás. A nagyobb tortalapot megkenjük az eperhabos krémmel. Minden lap megkenése után beleszórjuk a ketté osztott eper darabkákat. A tetejét vékonyan bevonjuk tejszín habbal.

A kisebb tortánkat a gesztenyehabos krémmel töltjük meg, majd ráhejezzük a nagyobb tortánkra.

A keményre felvert tejszínhabbal egy habzsák segítségével, kosárfonás stílusba befonjuk a torta oldalait.

Díszítjük a virágokkal majd ráhelyezzük a csokoládé díszt a tetejére.


 

Jó étvágyat hozzá.


 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.