Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Joghurtos eper kocka

2012.05.20

 

 

 

 

epres-kocka-001.jpg

Joghurtos eper kocka.


 

Ezt a kis desszertet a Zila forma tovább gondolása ihlette. Nekem most túl nagy beruházás a forma megvétele. De nem adtam fel. Nagyon szeretnék egyet. A minap egy bevásárló központ konyhai részlegén nézelődtem, amikor is megláttam ezt a szilikon formát. Kétszer is vissza tettem a helyére.

Mire végül is meg győztem magam megveszem. De nem bántam meg. Az eredményt láthatjátok.

Mi le teszteltük, és mondhatom „Fincsa” lett igaz nem Zila, és nem is az ő receptjük alapján készült. Ez teljesen saját. :-)


 

Joghurtos eper kocka.


 

Hozzávalók: 3 nagy doboz natúr joghurt, 1 nagy doboz epres joghurt, 1 ½ dl eper velő. 2 csomag zselatin, 1 teás kanál Xilit.

kB. 2 ½ dl eper velő. Eper szemek a díszítéshez,


 

Előkészítem a szilikonformát, és egy sütemény keretet. A sütemény keretet, frissen tartó fóliával betekerem majd ráhelyezem a szilikon forma hátuljára. Rögzítem rajta. Ne csússzon el és lehetőleg a joghurt ne folyjon ki belőle. Egy tepsibe helyezem. Elkészítem a joghurtos alapot.

 

helmut-torta-006.jpg


 

A joghurtokat egy főző edénybe öntöm, beleteszem a másfél deci eper velőt, kevés langyos vízben feloldom a zselatint, és a joghurthoz adom. Az egészet összemelegítem folytonos kevergetés közben, addig amíg a zselatin mindenhol jól eloszlik. Nem forralom, csak melegítem. Hagyom kissé hűlni, majd az előkészít formába öntöm. Hűtőbe teszem amíg teljesen megkeményedik.

Én egy éjszakát hagytam így.


 

A sütemény keretet leveszem a szilikon formáról, Majd a joghurt tetejére egy zsírpapírt teszek, és egy deszka segítségével megfordítom. Óvatosan kiemelem a joghurtból a szilikon formát. Tálalás előtt szét vágom a joghurtos mini kuglóf formát, kis kockákra. Mindegyik kockába eper velőt töltök. Díszítem és tálalom.

 

epres-kocka-004.jpg


 

Jó étvágyat hozzá.

helmut-torta-005.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.